Aprašymas
Izoliatas yra grynesnis nei išrūgų koncentratas, nes ilgiau filtruojamas. Mikrofiltracijos procesas tai metodas, kai baltymas yra filtruojamas keraminiais filtrais (žaliavos neapdorojamos chemiškai). Papildomas perdirbimas leidžia baltymo koncentraciją produkte padidinti iki 90% ir dar daugiau. Todėl izoliatas, turi mažiau angliavandenių ir riebalų, yra tinkamas laikantiems dietos.
Izoliatas yra biologiškai vertingesnis už koncentratą. Izoliatas geriau tinka vartoti prieš treniruotes ir po jų: nes lengviau virškinamas ir greičiau pasisavinamas, nealergizuoja, bet taip pat yra šiek tiek brangesnis už koncentratą. Pagal baltymo kokybę, aukščiausios kokybės išrūgų baltymai yra išrūgų baltymų izoliatas, kur porcijoje daugiau nei 90% baltymų, o riebalų ir laktozės apie 1%. Išrūgų baltymų izoliatas yra itin švarus ir grynas baltymas, turintis labai mažą laktozės kiekį.
Šis produktas turi daug išskirtinių savybių ir pranašumų:
- pagamintas Lietuvoje iš Lietuvos ir kitų Baltijos valstybių tiekėjų tiekiamo pieno;
- vienoje porcijoje yra daugiau kaip 90 procentų baltymų.
- sudėtyje nėra aspartamo ir papildomai įdėto cukraus;
- svarbus raumenų augimui ir energijai treniruotės metu;
- tinkamas visoms amžiaus grupėms;
- lengvai tirpsta;
- aukštos biologinės vertės;
- greito ir gero įsisavinimo;
Vartojimas
Vienoje porcijoje (30 g) produkto yra 27-28 g raumenų vystymąsi skatinančio baltymų. Šis produktas yra vienas geriausių šakotos grandinės aminorūgščių (BCAA) šaltinių: L-leucino, L-izoleucino, L-valino. Į 150–250 ml vandens, lieso pieno, sulčių, pasukų arba kito gėrimo įberkite 30 g baltymų miltelių (2 šaukštus) ir gerai suplakite arba išmaišykite.
Tinka vartoti 1-2-3 kartus per dieną.
Energetinė vertė
Porcijoje 30 g proteino | 100 g proteino | |
---|---|---|
Kalorijos | 465 kJ (110 kcal) | 1550 kJ (365 kcal) |
Iš viso riebalų | 0,3 g | 1 g |
Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0,2 g | 0,6 g |
Iš viso angliavandenių | 0,6 g | 2 g |
Iš kurių cukraus | 0,6 g | 2 g |
Baltymų | >26 g | >85 g |
Druska | 0,06 g | 0,2g |
Sudedamosios aminorūgščių dalys
Porcijoje 30g proteino | 100g proteino | |
---|---|---|
Asparto r. | 2704 mg | 9032 mg |
Treoninas* | 1815 mg | 6051 mg |
Serinas | 1245 mg | 4150 mg |
Glutamo r. | 4997 mg | 16658 mg |
Prolinas | 1548 mg | 5159 mg |
Glicinas | 447 mg | 1491 mg |
Alaninas | 1208 mg | 4028 mg |
Valinas** | 1477 mg | 4925 mg |
Metioninas* | 852 mg | 2841 mg |
Izoleucinas** | 1622 mg | 5406 mg |
Leucinas** | 2519 mg | 8398 mg |
Tirozinas | 783 mg | 2456 mg |
Fenilalaninas* | 736 mg | 2454 mg |
Histidinas* | 595 mg | 1982 mg |
Lizinas* | 2389 mg | 7965 mg |
Argininas | 520 mg | 1733 mg |
Iš viso amino rūgščių: | 25457 mg | 84883 mg |
** Šakotos grandinės aminorūgštys (ang.k. – Branched-Chain Amino Acid (BCAA)).
* Nepakeičiamosios (esminės) aminorūgštys (ang.k. – Essential Amino Acid (EAA)).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.